Foredrag om biodiversitet og naturens fremtid i Måløv

dato

Kom til en spændende aften i Bibliotek & Kulturhus Måløv, hvor tre eksperter vil dykke ned i årsagerne til dyre- og plantearters tilbagegang og diskutere, hvordan vi kan vende udviklingen. Foredraget finder sted tirsdag den 12. november 2024 kl. 19:00 og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

I disse år oplever vi en massiv tilbagegang af mange dyre-, plante- og svampearter, både i Danmark og internationalt. Men hvornår begyndte denne nedgang, og hvad er de bagvedliggende årsager? Dette foredrag vil give deltagerne indsigt i naturens spilleregler og hvordan vi kan hjælpe de truede arter.

Eksperternes perspektiver på naturens udfordringer

Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage publikum med tilbage til vores dybe forhistorie, hvor planeten vrimlede med store eksotiske dyr som huleløver.

Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem et historisk landskab præget af blomster- og insektrige enge, samt 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.

Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil bringe os til nutiden, hvor biodiversiteten er presset. Hun vil fortælle om naturforbedrende projekter i Danmark, der involverer både private borgere, myndigheder og erhvervsvirksomheder.

Forstå naturens spilleregler

Foredraget vil give deltagerne en dybere forståelse af de naturlige økosystemer i Danmark og hvorfor det er vigtigt at kende naturens spilleregler for at kunne hjælpe de truede arter.

Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og er arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information, billeder og pladsreservation, besøg her.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Bibliotek & Kulturhus Måløv, Måløv Hovedgade 60, 2760 Måløv
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut